Boeken Tuinwinkel Botanische Tuinen Utrecht

Rubriek menu: Nieuwe boeken - Bomen - Diversen - Groenten en kruiden - Hobbyboeken - Insecten - Kinderboeken - Kookboeken - Natuur algemeen - Plantensoorten - Tuinontwerpen/onderhoud - Paddenstoelen - Vogels - Zoogdieren - Buitenlandse boeken

334 Nederlandse titels die volgens de administratie op voorraad zijn (klik op het plaatje voor info).

Nieuwe boeken (134)

Tuinmysteries – Zo werkt het in jouw tuin

geen plaatje   Waarom trekken sommige bloemen bijen aan en andere juist vlinders? Waarom gaan planten in potten vaak dood? Hoe werken wormen? Waar gaan wortels heen? Hoe overleven kikkers de winter? Dit zijn een aantal van de honderddertig vragen die beantwoord worden in dit boek. De vragen zijn opgedeeld in vijf hoofdstukken met ieder een eigen kleuraanduiding: ‘Zaden en planten’, ‘Bloemen en vruchten’, ‘Onder de grond’, ‘Weer, klimaat en seizoenen’ en ’In de tuin’. Ieder antwoord omvat een of twee pagina’s, waardoor het goed behapbaar is. Een grijs kader bevat een korte samenvatting, terwijl de hoofdtekst bondig maar gedetailleerd op de vraag ingaat. Een gekleurd kader bevat vaak nog extra informatie. Een zeer informatief en laagdrempelig naslagwerk. Het heeft een handzaam formaat en met een mooie lay-out gelijkend met de oude botanische plaatjesboeken vol met mooie kleurenafbeeldingen. Iedere vraag staat in de uitgebreide inhoudsopgave, tevens met Engelstalige literatuurlijst en index. De deskundige auteur is adviseur voor de Britse Royal Horticultural Society. Uitermate geschikt voor iedere tuinliefhebber..

Ooit geweten hoe wormen ademen? Of waarom bomen eigenlijk zo groot zijn? Dit boek behandelt alle aspecten van tuinen en tuinieren en zal de nieuwsgierigheid van elke tuinder prikkelen.

'Tuinmysteries: zo werkt het in jouw tuin' geeft antwoord op zaken die iedere tuinier zich weleens afvraagt – en op vragen waar je zelf misschien nooit op zou zijn gekomen. Dit boek behandelt allerlei fascinerende aspecten van het tuinieren en staat vol praktische tips en eigenaardige, maar altijd weer boeiende, wetenswaardigheden. Tuinmysteries is rijk geïllustreerd met gravures, schema’s, foto’s en informatiekaders. Dit mooie boek is een vraagbaak over allerlei merkwaardige en minder bekende kanten van het tuinieren en het perfecte cadeau voor iedereen die wil begrijpen wat zich in de tuin afspeelt. Guy Barter is een ervaren tuinier en sinds lange tijd adviseur voor leden van de RHS. Vanuit die rol ziet hij jaarlijks honderden vragen van tuiniers langskomen.

Voorraad 1 ex

Prijs: 24,95